Top 5 obiective de vizitat in Praid

Localitatea Praid este așezată pe valea Târnavei Mici, la poalele Munților Gurghiului, în depresiunea Praid, la 525 m altitudine (masivul de sare atinge 580 m înălțime). Praidul și-a creat un bine-meritat renume propriu, îmbină in mod spectaculos farmecul rustic al satului secuiesc, dezvoltând structuri turistice de tip rural, balnear și de agrement. La Praid se găsesc izvoare hipertermale (49 grade) sărate și un munte de sare.
Cele cinci obiective pe care nu ai vrea să le ratezi atunci când vizitezi această frumoasă zonă:

Salina Praid
turism travel blitzz praidAceasta se găsește în zona numită “Ținutul Sării”. Denumire a fost semnalată prima dată în secolul XVIII și a fost dobândită după minereul existent în zonă. În inima muntelui de sare se ajunge cu autobuzul, printr-un tunel lung de 1.500 de metri, apoi accesul în salină se face coborând 300 de trepte abrupte, iar în fața ochilor apare un adevărat orășel subteran, la 120 de metri adâncime. Aerul este puternic ionizat, deosebit de eficient în tratarea afecțiunilor respiratorii. Temperatura medie anuală din subteran este de 16 grade Celsius. Având în vedere prezența tuturor dotărilor specifice unei mici comunități, avem libertatea de a alege cum ne petrecem următoarele două ore: parc de aventură, capelă ecumenică, cafenea, cinema 3D, program de gimnastică sau pur și simplu recreere in spațiile special amenajate. Pe traseul de ieşire din Baza de agrement la „Orizontul 60” găsim zona de vizitare Panorama Belvedere „Mina Iosif”. Tot la acest nivel putem face o degustare de vinuri.

Ștrandul cu apă săratăturism praid
Este cel mai modern ştrand sărat artificial din ţară. Este alimentat cu apa sărată pompată din mina Gh. Doja, de la o adâncime de 150 m. Această apă, care după o staţionare de câteva luni în bazinul din subteran, îşi dobândeşte o salinitate foarte mare, formează o atracţie aparte, deoarece eşuează orice tentativă de înot, turiştii plutesc la suprafaţă, asemănător unor dopuri de plută.

Casa Fluturilor,
Fluturi blitzzprima casă permanentă de fluturi din România. Intrăm în „spaţiul de zbor”, cu un microclimat tropical, ornat cu plante tropicale, având un lac mic şi o alee circulară. Fluturii ajung la Casa Fluturilor din fermele de fluturi din America de Sud, Asia şi Africa sub formă de crisalide. După sosirea lor, crisalidele sunt puse într-o clocitoare construită special în acest scop, unde, în funcţie de specie, după câteva zile – și deja transformaţi din omizi – văd lumina zilei nişte fluturi minunaţi. Se pot observa, în acelaşi timp, mai multe sute de exemplare reprezentând 8 – 9 specii de bază şi 6 – 7 specii schimbătoare, metamorfice. Dintre oaspeţii permanenţi, vom admira virtuozul casei de fluturi, fluturele de azur(Morpho peleides), graţioșii fluturi zebra (Heliconiinae), fluturii bufniţa uriaşă (Calligo memnon), care lenevesc încontinuu, precum şi fluturele zmeu de hârtie (Idea leuconoe), care zboară ca un cearceaf.

Corund,Travel Praid
situat la 25 de km. Comuna harghiteană Corund este un important centru de olărit din România, unde se realizează ceramică tradiţională. Cele mai cunoscute produse sunt cele cu decor albastru, cu decor verde, dar şi ceramica albă, maro sau colorată. Aici putem vizita și un Atelier de iască, acolo unde meșteșugari pricepuți ne vor introduce în tainele unei meserii unice în Europa: prelucrarea iascăi. Iasca este acea ciupercă asemănătoare unei copite de cal, care se găsește pe arborii din pădurile mari, iar în filme vedem uneori că e folosită la aprinderea focului. Din iască se fac și diferite obiecte de uz comun sau decorative: pălării, șepci, poșete, brățări, mărțișoare, tot felul de obiecte decorative, materiale de șters ochelarii. Prelucrarea iascăi era un meșteșug practicat cândva de peste 70 de familii din Corund, iar astăzi, de doar 6 familii. Tot în Corund vom putea să asistăm la o ședință de olărit și vom putea admira cum din mâinile unui olar priceput prin viață în câteva minute obiecte precum vaze, scrumiere, sfeșnice, solnițe, căni etc.

Travel PraidCanionul de Sare
Muntele de Sare și Defileul de Sare din Praid este o arie protejată geologic, una din cele mai spectaculoase zone din Ținutul Secuiesc. Suprafața de 66 de hectare a rezervației naturale se află la sud-vest de stațiunea Praid și se suprapune peste domul de sare Muntele de Sare (576 m). Aici putem admira chei în sare, spălări de versant în sare, izvoare de apă sărată.